مهارت پنجم: باز دهی بالا

پنجمین روش برای افزایش مهارت هدف گذاری باز دهی بالا است. بازدهی فردی یک عامل بسیار مهم، کلیدی و متمایزکننده در دستیابی به اهداف می باشد، یکی از مهمترین نگرش های افراد موفق همین است که چگونه می‌ توانند نتایج بیشتر و بهتری را در زمان کمتری بگیرند. چه خوب میشود که ما هم این نگرش را در خود ایجاد کرده و آگاهانه به دنبال راههایی باشیم تا نتایج بیشتر و بهتری را در زمان کمتری بگیریم یعنی بازدهی فردی مان را بالاتر ببریم.

مهارت ششم :تمرکز

مهارت هدف گذاری همه‌ی ما دوست داریم در کاری که انجام می‌دهیم بهترین باشیم و توانایی‌های خود را در بالاترین سطح ارائه بدهیم. ولی همیشه عواملی مانند افکار، احساسات گوناگون و صداهای مزاحم وجود دارند و نمی‌گذارند روی کارمان تمرکز کنیم. گاهی نیز برای افزایش تمرکز، دست‌به‌دامانِ داروها و روش‌های درمانی می‌شویم.

تمرکز کردن یعنی اینکه فرد بتواند توجه و اراده‌‌اش را همسو کند و کنترلِ توجه خود را در اختیار داشته باشد. تمرکز یعنی تواناییِ متمرکز کردن ذهن بر روی یک موضوع، شیء یا فکر و بیرون راندن تمام افکار، ایده‌ها، احساسات و هیجان‌های نامربوط از ذهن. تمرکز یعنی به‌جایِ از این شاخه به آن شاخه پریدن و از دست دادن توجه، زمان و انرژی، در هر زمان تنها یک کار انجام بدهیم.

در هنگام تمرکز، تنها «یک فکر» ذهن فرد را اشغال می‌کند و تمام انرژی ذهن بر همین فکر واحد متمرکز می‌شود.

البته برای کسبِ تواناییِ فرمان دادن به ذهن و کنترل کردن تمرکز و توجه، به آموزش نیاز داریم. بیشتر افراد نمی‌توانند توجه خود را کنترل و ذهن خود را صرفا بر یک موضوع متمرکز کنند. آنها نمی‌توانند هر زمان که می‌خواهند به ذهن خود دستور بدهند که بر چیزی تمرکز کند.

مهارت هفتم : حل مسئله

زندگی بدون مشکل و مسئله وجود ندارد. تجربیات ناشی از برخورد ما با مسایل زندگی و مشکلات آن است که موجب رشدیافتگی ما می‌شود. در واقع زندگی کردن نیز به همین معناست؛ مواجهه با مشکلات و کسب تجربه. بنابراین یکی از مهارت‌هایی که می‌تواند در مسیر رسیدن به هدف رضایتمندی بیشتر از زندگی و پیشگیری از آسیب‌های روانی-اجتماعی به ما کمک کند مهارت حل کردن مسئله و سازگاری با مشکلات است. هارت حل مسئله عبارت است از فرآیند شناختی و رفتاری که توسط فرد هدایت می‌شود و فرد سعی می‌کند با کمک آن، راه‌حل‌های مؤثر یا سازگارانه برای مسائل زندگی روزمره خویش پیدا کند. به این ترتیب این مهارت یک فرآیند آگاهانه، منطقی، تلاش‌بر و هدف مند است.

مهارت هشتم : تصمیم گیری

مهارت تصمیم گیری از جمله مهارت‌هایی است که می‌تواند به افزایش مهارت هدف گذاری ما کمک کند و بر کیفیت زندگی ما تاثیر بسیاری بگذارد. ما در طول روز همواره با شرایطی موجه می‌شویم که مجبوریم تصمیم بگیریم گاهی این تصمیات جزیی و کوچک هستند و گاهی می‌توانند تاثیر ماندگاری بر زندگی ما بگذارند. با این حال اکثر مردم روزانه با احساس نامطلوب تردید در تصمیماتشان روبرو شده و در خیلی از موارد از تصمیمی که گرفته‌اند رضایت کامل ندارند. تصمیم‌گیری یک فرآیند ذهنی است که طی آن یک مسیر را از میان چندین مسیر انتخاب می‌کنیم. در واقع تصمیم گرفتن یعنی توان تشخیص بهترین راه از میان راه‌های متعددی که پیش روی انسان‌ قرار دارد.

تصمیم‌گیری روند شناسایی و انتخاب گزینه‌ها بر اساس ارزش‌ها و ترجیحات تصمیم گیرنده است. هر تصمیم مسئولیت‌ها و نتایجی دارد که بر زندگی انسان تاثیر می‌گذارد.

اگر افراد بتوانند فعالانه در مورد اعمالشان تصمیم‌گیری کنند مسلماً در سطوح بالاتری از سلامت روان قرار خواهند گرفت.

مهارت هدف گذاری

مهارت نهم : کنترل اهمال کاری

مهارت هدف گذاریاهمال کاری یعنی این که کارهای مهم را به تعویق انداختن و انجام دادن کارهایی که از آن ها لذت می بریم مثل تلویزیون نگاه کردن،با گوشی بازی کردن ،چرخیدن توی شبکه های اجتماعی، زنگ زدن به یک دوست و……

اهمال کاری و تنبلی یک عادت بسیار بدی است که باعث می شود کارهایی که می دانیم باید انجام دهیم رو به تعویق بیندازیم و این تعویق انداختن ها، پشت گوش اندازی ها بسیار به ضررمان است و ما را از هدف مان دور می کند و این که فکر می کنیم همیشه برای انجام دادن کارهایمان وقت داریم.

برای مثال می خواهیم روی پروژه ی مربوط به درس مان کار کنیم یه دفعه با خودمان می گوییم بزار به دوستم زنگ بزنم ببینم چیکار می کنه بعد این که تماسمان تمام شد، با خودمان می گوییم وای چقدر گرسنمه برم یه چیزی بخورم ،بعدش انجام می دهم کارم رو، و بعد غذا می گوییم چقدر خسته ام بخوابم بیدارشدم انجام میدم و همین جور از انجام دادن کارمان فرار می کنیم و در آخر با خودمان می گوییم فردا انجام میدهم. افراد اهمال کار قدر زمان خود را نمی دانند و به راحتی آن را هدر می دهند و اگر شخصی را ببینند که در زندگی اش موفق شده است تعجب می کنند.

این را باید بدانید که مشکل ما از شروع کردن است .اما جای نگرانی نیست ما می توانیم با استفاده از قانون ۵ ثانیه همان طور که خانم مل رابینز می گوید با شمارش مع ۱،۲،۳،۴،۵کارمان را شروع کنیم. شاید بگویید

مگر می شود با شمارش مع شروع به انجام دادن کارهایمان کنیم اما زمانی که این کار را انجام دهید یعنی شروع کنید به شمارش و وقتی که به یک رسید سریع بلند شوید و کارتان را انجام دهید می بینید که این قانون جواب میدهد. اما باید واقعا تصمیم بگیرید که این کار رامی خواهید انجام دهید و همان طور که گفتم به یک رسیدید بلند شوید.   هربار که از این قانون استفاده کنید جلوی اهمال کاری و تنبلی خود را می گیرید و باید این را بدانید که نباید به هیچ عنوان خودتان را سرزنش کنید که چرا قبلا کارهایتان را به تعویق می انداختید تنبلی و اهمال کاری یک عادت بدی است که باید تغییر کند اگر این عادت بد را تغییر ندهید مطمئن باشید هرگز تغییر نخواهید کرد

مهارت دهم : سلامتی جسمی

مهارت هدف گذاریبرای رسیدن به هر موفّقیتی، آمادگی روحی و جسمی در کنار یکدیگر لازم اند و ارتباط این دو (جسم و روح) با هم را می توان به نقش نرم افزار و سخت افزار در کامپیوتر شبیه دانست؛ چرا که جسم، بدون روح، نعشی بیش نیست و روح هم بدون جسم، منشأ اثری نخواهد بود. امّا داستان ارتباط این دو با هم، بسیار بالاتر از این تشبیه و نقشی که در زندگی دارند، است. همبستگی و الفت روح و جسم، به قدری است که به سختی می توان این دو را از هم تفکیک کرد، اگر چه هنوز با وجود پیشرفت های فراوان علوم مختلف، اثرگذاری این دو بر هم نیز به روشنی مشخّص نشده است.

متأسّفانه، امروز، کمتر کسی به مرگ طبیعی از دنیا می رود. بیشتر افراد به علّت افراط و تفریط در خوردن، خوابیدن، کار، امور جنسی و… به مرگ زودرس و در حقیقت با خودکشی تدریجی از بین می روند. اغلب مردم به سلامت جسمی بهایی نمی دهند و افزون بر این که زمینه کسب موفّقیت در زمان حال را کم رنگ می کنند، در سنین بالاتر نیز به مشکلات فراوانی بر می خورند. در صورتی که با کسب سلامت جسمی، می توانند شخصیت مستحکم تری داشته باشند و تصمیم گیری صحیح تری انجام دهند. با جسم سالم و روحیه قوی، می توان برخی از موانع موفّقیت (مانند تنبلی و سستی) را از بین برد و با تقویت اراده و پشتکار، بر مشکلات، غلبه نمود.

برخی از لذّت ها و خوش گذرانی ها، هر چند فریبنده و دلپذیر باشند، موقّت اند و عواقب بسیار گران روحی و جسمی را در پی خواهند داشت. در بعضی موارد، حتّی ثروت و قدرت نیز نمی تواند آب رفته را به جوی بازگرداند. انحرافات جنسی، شکمبارگی، مصرف مشروبات الکلی، اعتیاد و… موجب از دست رفتن قوای جسمی و روحی و ضایع شدن بسیاری از فرصت های زندگی خواهند شد، که مهم ترین راه های پیشگیری از آنها، تقویت اراده و ایمان و دوری از بیکاری و سستی است.

کسب سلامت جسمی، نیاز به برنامه مشخّص در زمینه تغذیه، ورزش، خواب، استراحت و… دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم.

 

قطعا شما اگر  مهارت هدف گذاری را در خود تقویت نکنید راه بسیار سختی در رسیدن به هدف خود خواهید داشت.

منبع: https://robins.ir/targeting-skills/


رابینز انجام ,مهارت ,یک ,زندگی ,هدف ,تصمیم ,است که ,را در ,خود را ,اهمال کاری ,این کهمنبع

چگونه حرفه ای شویم

زندگی نامه آنتونی رابینز

پنج نکته برای میکرو اینفلوئنسر شدن

چهار روش کاربردی برای افزایش شانس

موفق شدن از دیدگاه اساتید موفقیت

زندگی نامه جی کی رولینگ

هفت شغل پر در آمد که به آن فکر نکرده اید

مشخصات

آخرین جستجو ها

خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره انفجار شرطبندی رشته کاراته علوم زمین و توسعه شریان khalifekandi دوستان گردشگری ترکیه آرین وب ایرانیان قیمت لوازم یدکی گریدر کوماتسو